Σχόλιο για την πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποίησε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «μετά από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ο πληθωρισμός της απληστίας έσπασε κάθε ρεκόρ, ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη ρεσιτάλ επικοινωνίας «προειδοποίησε» όσους αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών ότι δεν θα διστάσει να επιβάλλει μέτρα. Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «τα σούπερ μάρκετ το τελευταίο δεκάμηνο του 2023 είχαν 646 εκατ. παραπάνω κέρδη σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκάμηνο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στο δωδεκάμηνο του 2022 τα επιπλέον κέρδη τους προσέγγισαν το 1 δισεκατομμύριο σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2021. Οι τράπεζες έχουν κερδίσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 3 δισεκατομμύρια να προκύπτουν από τις υπέρογκες χρεώσεις. Η, δε, σωρευτική αύξηση των ενοικίων την περίοδο 2018 – 2022 άγγιξε το 50%».

Καλωσορίζουμε τον πρωθυπουργό στη θέση μας για τη Golden Visa, λέει το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «οι πολίτες βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που λειτουργεί ως τροχονόμος των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, τα οποία συσσωρεύουν υπερκέρδη εις βάρος των προοπτικών της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων».

Καταληκτικά η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, καλωσορίζουμε τον πρωθυπουργό στη θέση μας ότι η Golden Visa στα ακίνητα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την έκρηξη των τιμών των ενοικίων και ελπίζουμε αυτήν τη φορά να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Related Posts