Η κομμουνιστική Κίνα ερευνά την Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές

11

Η κομμουνιστική Κίνα ερευνά την Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές

Στην Κίνα οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές διενεργούν έρευνα κατά της Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές του εμπορικού κολοσσού.  

Η Alibaba, σύμβολο της επιτυχίας που σημειώνει η Κίνα στην ψηφιακή οικονομία, βρίσκεται στο στόχαστρο του κομμουνιστικού καθεστώτος λόγω «υπονοιών για μονοπωλιακές πρακτικές».

Η ανακοίνωση της έναρξης έρευνας από την Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς σε βάρος του ομίλου της Alibaba που ίδρυσε ο χαρισματικός Τζακ Μα προκάλεσε βουτιά στην τιμή της μετοχής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, που υποχώρησε πάνω από 8% σήμερα το πρωί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

«Υπάρχει εμφανώς μια κλιμάκωση συντονισμένων προσπαθειών με στόχο να χαλιναγωγηθεί η αυτοκρατορία του Τζακ Μα, που συμβολίζει τις νέες κινεζικές εταιρίες που είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν», σχολίασε στο πρακτορείο Bloomberg ο αναλυτής Ντονγκ Σιμιάο από το Internet Finance Institute της Τζονγκγκουαντσούν, της ‘Silicon Valley’ στο Πεκίνο.

Alibaba και Ant Group στο στόχαστρο του Πεκίνου 

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για όσα προσάπτουν στην Alibaba, εκτός από μια «συμφωνία αποκλειστικότητας» που δεν διευκρινίζεται.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου δεσμεύθηκε «να συνεργαστεί ενεργά στην έρευνα με τις ρυθμιστικές αρχές».

Εκτός της έρευνας σε βάρος της μητρικής εταιρίας, οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επικοινώνησαν με την Ant Group, παγκόσμιο ηγέτη στις πληρωμές μέσω Διαδικτύου, με ερωτήματα σχετικά με θέματα «εποπτείας», ενώ δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που το Πεκίνο ματαίωσε την τελευταία στιγμή την είσοδο στο χρηματιστήριο αυτής της θυγατρικής της Alibaba. Σε ανακοίνωση Ant Group ανέφερε ότι θα «εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών και θα συμμορφωθεί αυστηρά με αυτά».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Η κομμουνιστική Κίνα ερευνά την Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.