Τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανδρέας Αδαμόπουλος και ο ταμίας Χρήστος Παλαιός. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
  • η επαναλειτουργία σταθμού του ΚΤΕΛ στην Πύλη,
  • πύκνωση των δρομολογίων,
  • ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και ταξιδιωτικού πρακτορείου HΥPERTOURS.
Πιο αναλυτικά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ επιβάλλεται να επιστρέψει στη Πύλη και να λειτουργήσει πρακτορείο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Για το θέμα των δρομολογίων οι εκπρόσωποι του εμπορικού ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν επαρκή δρομολόγια και εξυπηρετούνται όλα τα χωριά της περιοχής καθημερινά. Ίσως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου που διανύουμε (πανδημία-lockdown)υπήρξε κάποια αραίωση των τακτικών δρομολογίων, αυτό όμως συνέβη πανελλαδικά και είναι προσωρινό και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επανέλθουν όλα τα δρομολόγια ως είχαν.
Ακόμα στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται η προθυμία των διοικούντων να »ανοίξουν» νέα δρομολόγια στην περιοχή εφόσον υπάρξει ελάχιστη ζήτηση.
Τέλος συμφωνήθηκε αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και ξεκινήσουν οι μετακινήσεις και οι εκδρομές,  να αρχίσει η συνεργασία μεταξύ τουριστικού πρακτορείου HYPERTOURS και Εμπορικού Συλλόγου. Μια πολύ σημαντική συνεργασία, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην Πύλη, αλλά και να διαφημιστεί περισσότερο όλη η περιοχή. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα ενισχύσει το ήδη ανεβασμένο ενδιαφέρον των τουριστών-επισκεπτών για την περιοχή.
Στον απόηχο αυτής της συνάντησης ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Πύλης, καλεί ανοικτά οποιουσδήποτε ενδιαφερόμενους, επαγγελματίες της Πύλης, να έρθουν σε επαφή ώστε να προωθηθεί άμεσα το θέμα του σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Πύλη.