Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, που έχει διαμορφωθεί ως Γολγοθάς.

Στις Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση του Επιταφίου εντός του Κοιμητηρίου όπου ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων.

Νωρίτερα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024 ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθη πιστών συμμετείχαν στην Ιερά Ακολουθία παρακολουθώντας ευλαβικά με κατάνυξη και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες τελετές που λαμβάνουν χώρα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, καθώς περίμεναν με περισσή υπομονή για να προσκυνήσουν το εναποθετημένο Σώμα του Κυρίου στον λαμπρά κοσμημένο και ανθοστόλιστο Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού, ψάλλοντας το Δοξαστικό «Σε τον αναβαλλόμενον…».

Αιμίλιος Πολυγένης (romfea.gr)

Related Posts