Κόσμος

ΗΠΑ: Σύγχρονοι δουλέμποροι – Κλείδωναν τα υιοθετημένα παιδιά τους σε αποθήκη και τα χρησιμοποιούσαν ως σκλάβους

ΗΠΑ

Ένα περιστατικό που θυμίζει τα σκλαβοπάζαρα και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, έλαβε χώρα στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, με ένα ζευγάρι εύπορων λευκών να κατηγορείται ότι ανάγκασε τα πέντε υιοθετημένα μαύρα παιδιά του να δουλεύουν ως σκλάβοι και να κοιμούνται σε μία αποθήκη.

Ο 63χρονος Ντόναλντ Ρέι Λαντζ και η 62χρονη Τζιν Κέι Γουάιτφέδερ δήλωσαν αθώοι στο δικαστήριο της κομητείας Κανάουα την Τρίτη για τις περισσότερες από τις 12 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όταν συνελήφθησαν, καθώς δύο έφηβοι βρέθηκαν κλειδωμένοι σε μία ετοιμόρροπη αποθήκη.

Η αποθήκη που βρέθηκαν τα παιδιά

Το ζευγάρι είναι αντιμέτωπο με πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανηλίκου, της χρήσης ανηλίκου σε καταναγκαστική εργασία και της παραμέλησης παιδιού που δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο σοβαρής σωματικής βλάβης ή θανάτου, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Metro News.

Ακόμα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχετικά με τη συγκεκριμένη στόχευση μαύρων παιδιών και τον εξαναγκασμό τους σε εργασία λόγω της φυλής τους.

Ο 63χρονος Ντόναλντ Ρέι Λαντζ

Η δικαστής της κομητείας, Μαιρηκλέρ Άκερς, χαρακτήρισε το κατηγορητήριο ως ένα από τα χειρότερα που έχει δει ποτέ και υποστήριξε ότι τα υιοθετημένα παιδιά αναγκάστηκαν να εργάζονται στο αγρόκτημα του ζευγαριού λόγω της φυλής τους και πως «χρησιμοποιούνταν ουσιαστικά ως σκλάβοι».

Πώς συνελήφθησαν

Το ζευγάρι συνελήφθη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2023 μετά από έναν έλεγχο που αποκάλυψε πως τα δύο από τα πέντε υιοθετημένα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας έξι, εννέα, 11, 14 και 16 ετών, ζούσαν σε απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες σε ένα ακίνητο στην ιδιοκτήσιά τους στο Σίσονβιλ.

Η σύλληψη έγινε μετά από ένα τηλεφώνημα ενός γείτονα στην παιδική πρόνοια, ο οποίος κατήγγειλε ότι δύο έφηβοι ήταν κλειδωμένοι στην αποθήκη, όπως αναφέρει η New York Post, η οποία επικαλείται την κατάθεση στις Αρχές.

Το εσωτερικό της αποθήκης που βρέθηκαν τα παιδιά

«Οι γείτονες ανέφεραν επίσης ότι τα παιδιά εξαναγκάζονταν να εκτελούν αγροτικές εργασίες και δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην κατοικία», αναφέρεται ακόμα στην κατάθεση.

Η αστυνομία βρήκε ένα 14χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι κλειδωμένα στην αποθήκη χωρίς φώτα ή τρεχούμενο νερό. Ένας από τους εφήβους είπε στην αστυνομία ότι ήταν κλειδωμένοι στον αχυρώνα για 12 ώρες όταν τους τάισαν για τελευταία φορά. Μάλιστα και οι δύο είπαν ότι το ζευγάρι τους ανάγκασε να κοιμηθούν στο τσιμεντένιο πάτωμα χωρίς στρώματα.

Επίσης, και οι δύο φορούσαν βρώμικα ρούχα και μύριζαν άσχημα σύμφωνα με την αστυνομία. Το κορίτσι φορούσε παπούτσια, ενώ το 14χρονο αγόρι είχε «ανοιχτές πληγές στα γυμνά του πόδια», αναφέρθηκε ακόμα τα δικαστικά έγγραφα.

Η 62χρονη Τζιν Κέι Γουάιτφέδερ

Ένα 9χρονο κορίτσι βρέθηκε από την αστυνομία μέσα στην κύρια κατοικία. Τρεις ώρες αργότερα, ο Λαντζ έφτασε με ένα 11χρονο αγόρι. Σύντομα ακολούθησε η Γουάιτφέδερ με ένα 6χρονο κορίτσι που ήταν με γνωστούς.

«Ήταν λέσχη εφήβων και τους άρεσε»

Σε προηγούμενη κατάθεση που έκανε στο δικαστήριο, η Γουάιτφέδερ ισχυρίστηκε ότι η αποθήκη στην οποία βρέθηκαν οι έφηβοι ήταν «λέσχη εφήβων» και αρνήθηκε ότι ήταν κλειδωμένα μέσα. Όπως είπε τους «άρεσε» και το αποκαλούσαν «κλαμπ».

Το εσωτερικό της αποθήκης που βρέθηκαν τα παιδιά

Τα παιδιά περιέγραψαν συνεχείς κακοποιήσεις στο σπίτι της Δυτικής Βιρτζίνια και σε μία άλλη κατοικία των γονέων τους στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν επίσης ότι έχουν αποδείξεις ότι το ζευγάρι μετακόμισε από την Ουάσινγκτον αφού έμαθε ότι ερευνάται για κακοποίηση και παραμέληση.

Η εγγύησή τους ορίστηκε στα 500.000 δολάρια για τον καθένα, από το προηγούμενο ποσό των 200.000 δολαρίων.

Η δικάσιμος για το ζευγάρι έχει οριστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το Sky News.

Related Posts