Τοπικά

Εργάνη: Επιστρέφει η πλήρης απασχόληση – Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων στα Τρίκαλα

Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τον Απρίλιο έδειξαν την επικράτηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων.

Αναλυτικά, αύξηση της πλήρους απασχόλησης, κατέγραψε τον Απρίλιο το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, με τις προσλήψεις να υπερισχύουν σημαντικά, των απολύσεων ώστε μέσα σε μόνον ένα μήνα να δημιουργηθούν 132.352 νέες θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2001, ενώ ρεκόρ αποτελεί και η επίδοση τετραμήνου (Ιανουάριος – Απρίλιος 2024) με 188.587 νέες θέσεις εργασίας.

Παρότι οι περισσότερες θέσεις ήταν για ειδικότητες όπως σερβιτόροι, μάγειροι και οι ψήστες, καμαριέρες και υπάλληλοι υποδοχής πελατών, φαίνεται πως οι εργοδότες στρέφονται σε προσλήψεις μόνιμου και όχι έκτακτου προσωπικού.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν για τρίτο συνεχόμενο μήνα θετικό ισοζύγιο απασχόλησης και μάλιστα υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις 24.542 θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο και τις 63.689 του Μαρτίου.

Στην Π.Ε. Τρικάλων οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 2.171, ενώ οι αποχωρήσεις σε 1.577 (θετικό ισοζύγιο 594). 

Για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2024, στα Τρίκαλα οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 7.817 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 7.642 (θετικό ισοζύγιο 175). 

trikalaenimerosi.gr (Με πληροφορίες από newmoney.gr) 

Related Posts