Τους κορυφαίους απoφοίτους λυκείου, έναν από καθεμία από τις 63 εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας, βράβευσε η Eurobank στην εκδήλωση «Πρώτοι των Πρώτων» που έλαβε χώρα στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας και άλλα ανώτατα στελέχη της Eurobank.

Η βράβευση των αποφοίτων εντάσσεται στο πρόγραμμα της Eurobank «Μπροστά για την Παιδεία», το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 21 χρόνια με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το πρόγραμμα επιβραβεύει τον πρώτο αριστούχο απόφοιτο από καθένα από τα 1.805 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, υπό την προϋπόθεση να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 72 βαθμούς (σε σύνολο 80) στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Από την εκκίνησή του, το πρόγραμμα έχει βραβεύσει 22.572 αριστούχους με χρηματικό ποσό που αγγίζει συνολικά τα 21 εκατ. ευρώ. Για το σχολικό έτος 2022-2023 βραβεύθηκαν 1.035 αριστούχοι απόφοιτοι συνολικά από όλα τα λύκεια της χώρας. Φέτος, η Eurobank επεκτείνει, αναβαθμίζει και διευρύνει το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία», προσθέτοντας νέες, σημαντικές δράσεις που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την πρακτική εμπειρία και την αγορά εργασίας, με κοινό παρονομαστή τις αξίες της αξιοκρατίας και της συμπερίληψης.  

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Digital Transformation), το οποίο προωθεί την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Μάλιστα, οι 10 απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα επιβραβεύονται και με τη δυνατότητα εργασίας στην τράπεζα μετά την ολοκλήρωσή του.

Εκ μέρους των βραβευθέντων, ο αριστούχος Φίλιππος Χρήστος Φούφας ανέφερε πως «εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποτελούν απόδειξη ότι τόσο ιδιωτικοί φορείς, όπως η Eurobank, όσο και η ελληνική πολιτεία πιστεύουν βαθιά στην αξία της ακαδημαϊκής αριστείας και την επιβραβεύουν εμπράκτως». Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank Γιώργος Ζανιάς είπε: «H δέσμευση στη συλλογική ευημερία διέπει και όλες τις κοινωνικές δράσεις της Eurobank στις οποίες το “Μπροστά για την Παιδεία” έχει, διαχρονικά, ξεχωριστή θέση».

Related Posts