Οι ρωσικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής 29 ανθρώπους από τους 143 που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο στον οποίο υπάρχουν τα πρώτα 29 ονόματα, δείχνοντας τη δυσκολία της αναγνώρισης των θυμάτων, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να αποσυναρμολογούν το Crocus City Hall, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

Οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μεταφέρουν στον τόπο της τραγωδίας  βαριά μηχανήματα και ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς γίνεται χειρονακτικά.

Η εικονιζόμενη Εκατερίνα Νοβοσέλοβα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα θύματα της επίθεσης.

Ποια είναι κάποια από τα πρώτα θύματα της επίθεσης

Η Εκατερίνα Νοβοσέλοβα, 42 ετών, καταγράφηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας ως νεκρή από την επίθεση στο Crocus City Hall. Είχε κερδίσει διαγωνισμούς ομορφιάς το 2001 στη γενέτειρά της, το Τβερ και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μετακομίσει πρόσφατα στη Μόσχα. Ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Ένα άλλο θύμα ήταν η Νατάλια Ζούντινα, 44 ετών, απόφοιτος του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Ural, με καταγωγή από το Γιεκατερίνενμπουργκ.

Ο Πάβελ Οκίσεβ, 34 ετών, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα γιόρταζε τα 35α γενέθλιά του και η σύζυγός του φωτογράφος Ιρίνα Οκίσεβα , 33 ετών, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν. Το ζευγάρι καταγόταν από το Κίροφ και ήταν μαζί από το 2012.

Ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του, ο 48χρονος Σεργκέι Λαπτέβ, καταγόταν από την κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή του Λουχάνσκ στην Ουκρανία και είχε διαφύγει στην Ρωσία.

Η Νατάλια Ζούντινα, 44 ετών.

Related Posts