Επίδομα 534 ευρώ: Πότε καταβάλλεται για τον Ιανουάριο – Η προθεσμία για τις δηλώσεις

10

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθεί.

Από αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, εκκινεί η διαδικασία των δηλώσεων αναστολών προκειμένου οι δικαιούχοι να πάρουν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 19 έως τις 31 Ιανουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα εργοδότες και εργαζόμενοι να υποβάλουν τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας μηνός Ιανουαρίου, ώστε να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Oι δηλώσεις των αναστολών του Ιανουαρίου υποβάλλονται στην «Εργάνη», διαδικασία απαραίτητη ώστε να πληρωθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, όπως συνέβη και για τον Δεκέμβριο, οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ξεχωριστά από κλειστούς και πληττόμενους κλάδους, ανάλογα με την πορεία των τοπικών και του εθνικού lockdown.

Πότε θα καταβληθούν τα 534 ευρώ στους δικαιούχους

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου και θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής. Yπενθυμίζεται ότι για κάθε ημέρα αναστολής η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι 17,8 ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Είναι εγγεγραμμένοι, από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Πηγή: newmoney.gr

The post Επίδομα 534 ευρώ: Πότε καταβάλλεται για τον Ιανουάριο – Η προθεσμία για τις δηλώσεις appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.