Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Αστυνομικοί συνέλαβαν στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 3 αλλοδαπούς, 32 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορουμένους και να πιστοποιήσουν την εγκληματική δράση τους. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, ως υπαρχηγός, και ο 32χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, την ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Ο άλλος 37χρονος συλληφθείς αναλάμβανε κατά περίπτωση τη διακίνηση των ναρκωτικών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Οπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών.

Related Posts