Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία: Σύλληψη στρατιωτικού στις Σέρρες – Τον κατήγγειλε η σύζυγός του για ξυλοδαρμό

Ένα ακόμη περιστατικό με ενδοοικογενειακή βία σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις Σέρρες, όταν 37χρονος στρατιωτικός, επιτέθηκε αρχικά λεκτικά κατά της 38χρονης συζύγου του και στη συνέχεια κατηγορείται ότι την χτύπησε στο πρόσωπο, μέσα στο σπίτι που έμεναν.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό της αστυνομίας αλλά δε δέχθηκε το save house – στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την Επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου μπορούν να διαμείνουν προσωρινά γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση – ενώ αρνήθηκε και την εγκατάσταση της εφαρμογής Panic Button.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ο 37χρονος σύζυγος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και επειδή είναι στρατιωτικός, τον παρέδωσαν στη Στρατονομία όπου θα οδηγηθεί στον στρατιωτικό Εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδόν καθημερινά καταγγέλλονται περιστατικά ενδοοικογειακής βιας στο Γραφείο που ήδη λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια μέρα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα, με 550 περιστατικά να σημειώνονται τις τελευταίες βδομάδες.

Από αυτά προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ μόλις την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα το βράδυ, σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό.

Related Posts