Εμβόλιο Pfizer: Καθοδόν 9.750 δόσεις του εμβολίου – Πότε θα λάβει τα υπόλοιπα η Ελλάδα

8

Εμβόλιο Pfizer: Η Ελλάδα θα προμηθεύεται ποσότητες εμβολίων κάθε εβδομάδα, ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν συμπληρωθεί 429.000 δόσεις.

Φορτηγά-ψυγεία έλαβαν ήδη τα… δελτία αποστολής από το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο και ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρησης της διανομής των εμβολίων σε όλη την Ευρώπη, λίγες μόλις ώρες μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Κομισιόν για τη χορήγησή του κατά του κορωνοϊού. Όπως είπε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Ελλάδα αυτό είναι ένα ταξίδι προς την… «Ελευθερία», με τις πρώτες 9.750 δόσεις να καταφθάνουν το Σάββατο, μία ημέρα πριν την έναρξη του «εθνικού στοιχήματος» των εμβολιασμών, όπως χαρακτήρισε την όλη επιχείρηση ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Μέχρι και τα τα τέλη Δεκεμβρίου θα ληφθούν ακόμη 83.850 δόσεις και ήδη, όπως αποκαλύπτει το OPEN TV, έχει προγραμματιστεί η υποδοχή της τρίτης παρτίδας, με ισάριθμα εμβόλια για τις 4 Ιανουαρίου. Η Ελλάδα θα προμηθεύεται ποσότητες κάθε εβδομάδα, ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχουν συμπληρωθεί 429.000 δόσεις.

«Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και του άλλου, της προσωπικής και της δημόσιας υγείας, του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου» επεσήμανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που θα εμβολιαστεί πρώτη μαζί με τον πρωθυπουργό.

Στη μεγάλη εκστρατεία του εμβολιασμού συστρατεύεται και η εκκλησία, όπως προέκυψε και από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον υπουργό Υγείας.

Στο φουλ οι μηχανές των φαρμακευτικών εταιρειών

Με δεδομένο ότι η παραγωγή της Pfizer δεν επαρκεί για να καλύψει επαρκώς όλες τις χώρες, ο στόχος εμβολιασμού τουλάχιστον του 50% έως το καλοκαίρι μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την παράδοση εμβολίων κι άλλων εταιρειών. Στις 6 Ιανουαρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εγκρίνει της Moderna και θ’ ακολουθήσουν εκείνα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Πώς γίνεται ο εμβολιασμός

Σημαντικές πληροφορίες για το εμβόλιο παρέχονται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr που εγκαινιάστηκε σήμερα. Η ανοσία αναπτύσσεται στον οργανισμό μία εβδομάδα μετά τη λήψη και της δεύτερης δόσης και υπολογίζεται ότι διαρκεί έναν χρόνο.

Για να δημιουργηθεί συλλογική ανοσία απαραίτητο είναι να εμβολιαστούν 7 στους 10 και έως τότε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Αναφορικά με τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, αυτά είναι ήπια και παροδικά και υποχωρούν συνήθως μέσα σε 24 ώρες. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας, της άυλης συνταγογράφησης, των φαρμακείων και των ΚΕΠ θα κλείνονται και τα ραντεβού για το κοινό στα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα ξεκινήσουν το δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου.

Για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας στο μεσοδιάστημα, άνοιξε η πλατφόρμα testing.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα εκφράζουν ενδιαφέρον και από τις 28 Δεκεμβρίου θα διενεργούνται καθημερινά 12.000 τεστ.

Πηγή: ethnos.gr

The post Εμβόλιο Pfizer: Καθοδόν 9.750 δόσεις του εμβολίου – Πότε θα λάβει τα υπόλοιπα η Ελλάδα appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.