Από τη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιώντας σκληρό τόνο απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στην κατάσταση του πόθεν έσχες για το 2023. Σ’ αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η επίμαχη συμμετοχή του στην Tiptree Marine μέσω της OSIOS LLC, της εταιρείας που έχει έδρα την πολιτεία του Ντελαγουέρ και γι’ αυτό υπάγεται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς, την οποία μεταβίβασε στις αρχές του 2024. «Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος», ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα από το βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας πως αυτό είναι το σημείο για το οποίο κατηγορείται πως παρανόμησε από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Περιουσιακά στοιχεία και για τον σύζυγό του

Εκτός των συμμετοχών του στην OSIOS LCC και την PURA VITA  EE, μια εταιρεία παροχής γευμάτων και παράδοσης τροφίμων και ποτών στις Σπέτσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε εισόδημα 2.067.139 δολαρίων, με τα 71.367 εξ αυτών να προέρχονται από ακίνητα. Οσον αφορά τις καταθέσεις του, ο Κασσελάκης δήλωσε 21.858 δολάρια σε πέντε διαφορετικές αμερικανικές τράπεζες. Τα στοιχεία αφορούν τον ίδιο και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, ο οποίος έχει επίσης δανειακές υποχρεώσεις σε δύο πιστωτικές κάρτες σε αμερικανικές τράπεζες, ενώ αποπληρώνει φοιτητικό δάνειο αξίας 149.324 δολαρίων. Οι δανειακές οφειλές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια από την Cross Country Mortage και τη Miami Automotive Retail – εταιρείες στεγαστικών παροχών και αυτοκίνησης αντίστοιχα. «Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εμένα χτυπήστε!», ανέφερε για την ανάμειξη του συζύγου του στη δημόσια συζήτηση, σε έντονο ύφος απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετοχές και ακίνητα

Στις συμμετοχές του στις επιχειρήσεις, ο Κασσελάκης δηλώνει 500.000 δολάρια ως κεφάλαιο εισφοράς στην OSIOS LLC για το 2023, 15.000 ευρώ στην PURA VITA και 211.090 δολάρια για την κεφαλαιουχική συμμετοχή στην Tiptree Marine (μέσω της OSIOS LLC), ενώ ανακοίνωσε επίσης, ως επενδυτικά προϊόντα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας 2.681.934 δολαρίων και μετοχές σε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αξίας 358.548 δολαρίων. Στα ακίνητα του ζευγαριού δεν περιλαμβάνεται το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, που αγοράστηκε πριν από λίγους μήνες εντός 2024, ενώ καταγράφονται ένα σπίτι στις ΗΠΑ 358,14 τμ αξίας 2.025.000 δολαρίων, μια διώροφη κατοικία στις Σπέτσες με οικόπεδο αξίας 313.414 ευρώ και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα (αγορά του 2008) αξίας 100.033 ευρώ. Τα οχήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αγορασμένα και τα δύο στις ΗΠΑ το 2022 και το 2023, κοστίζουν τα υψηλά ποσά των 101.458 και 250.000 δολαρίων.

Οι επιθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν κυρίως τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο η Κουμουνδούρου ήδη ζητάει να καταθέσει δημόσια τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023. «Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών», σχολίασε. «Γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023; Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;», ανέφερε, επιμένοντας στη δημοσιοποίηση.

Related Posts