Τα φθηνότερα εργαστηριακής παραγωγής διαμάντια αρχίζουν να κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Τα διαμάντια που παράγονται στο εργαστήριο είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα με αυτά που η De Beers βγάζει από το έδαφος, αλλά έχουν πέντε φορές χαμηλότερη αξία. Ταυτόχρονα, η De Beers ζει το θρίλερ της εξαγοράς της Anglo Αmerican από την BHP. Η Anglo Αmerican θα αποχωριστεί το 85% της συμμετοχής της στην De Beers, σε μια χρονική συγκυρία η οποία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για την De Beers. Η BHP έχει προθεσμία έως τις 29 Μαΐου για να υποβάλει νέα προσφορά για την Anglo. Ο,τι κι αν συμβεί, η αλλαγή ιδιοκτησίας σηματοδοτεί το τέλος μιας από τις πιο μακροχρόνιες σχέσεις της εταιρείας, καθώς ο Ερνεστ Οπενχάιμερ, ιδρυτής της Anglo American, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιό της το 1926. Για τον ευρύτερο κλάδο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αλλαγή από το 2000, όταν η De Beers εγκατέλειψε την πολιτική της να ελέγχει τις τιμές των διαμαντιών μέσω της διαχείρισης της προσφοράς, όπως σημειώνει ο Economist.

Μουσείο από τον ΟΤΕ για τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες

Ενα νέο μεγάλο και σύγχρονο μουσείο διεθνών προδιαγραφών γεννιέται στο κέντρο της Αθήνας! Πρόκειται για το μεγαλύτερο Μουσείο Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών της χώρας, το οποίο ξεκίνησε να δημιουργεί ο ΟΤΕ στην οδό Πατησίων 85, στο κτίριο όπου στεγαζόταν για δεκαετίες το Υπεραστικό και το Νέο Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών (ΥΜΑ-ΝΥΜΑ). Στα περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα του νέου μουσείου θα μεταφερθούν και όλα τα εκθέματα του σημερινού Μουσείου Τηλεπικοινωνιών που στεγάζεται στη Νέα Κηφισιά. Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου project ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε ότι το νέο μουσείο θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, είτε μέσω φυσικής παρουσίας είτε μέσω ψηφιακής.

Τιμή – στόχος για μετοχή της ΔΕΗ

Στα 22,60 ευρώ διατηρεί την τιμή – στόχο της ΔΕΗ η Axia, μετά το ισχυρό σύνολο των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του 2024 που ανακοίνωσε, με τη σύσταση να είναι για αγορά (buy). Συνολικά, όπως τονίζεται, η ΔΕΗ παρουσίασε ένα πολύ ικανοποιητικό σύνολο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, με αποτέλεσμα να αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω οι προβλέψεις. Η ανάλυση εστιάζει στην προς τα πάνω αναθεώρηση του EBITDA για το έτος σε 1,8 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ προηγουμένως. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη του έτους, αυτά αναμένεται να κυμανθούν στο ανώτερο άκρο της καθοδήγησης των 0,3 – 0,4 δισ. ευρώ.

Μήνυμα επανεκκίνησης της ΕΕ

Σε εκδήλωση του ΣΕΒ ενόψει ευρωεκλογών, οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Ευάγγελος Μυτιληναίος προέτρεψαν, με ιδιαίτερα αιχμηρές διατυπώσεις, σε εκ βάθρων δομική μεταρρύθμιση και επανεκκίνηση του τρόπου λειτουργίας των θεσμών που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Μυτιληναίος μάλιστα ζήτησε να «ξεδιπλωθεί» ένας νέος Καταστατικός Χάρτης από την Κομισιόν με τον Παπαλεξόπουλο να δίνει το σύνθημα για «συνολική επανεκκίνηση της Ευρώπης».

Ενίσχυση τζίρου για Aegean

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 17% και βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας (EΒΙΤ) στο εποχικά ασθενέστερο πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Aegean. O κύκλος εργασιών ανήλθε στα 268,8 εκατ. ευρώ, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στα 33,2 εκατ. ευρώ από 19,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Οι λειτουργικές ζημίες, πριν από τις αποσβέσεις (EBIT), διαμορφώθηκαν σε 7,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας βελτίωση, σε σύγκριση με ζημίες 14,7 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2023.

Related Posts