Πολλοί θα συμφωνήσουν πως δεν υπάρχει κάτι πιο ευχάριστο από την αξεπέραστη μυρωδιά του καφέ και στη συνέχεια από τη γεύση του που μας ξυπνά και μας προσφέρει ενέργεια κάθε πρωί.

Εκτός όμως από το αγαπημένο μας ρόφημα, υπάρχουν κι άλλες που μας βοηθούν να…  ανοίξουμε τα βλέφαρά μας το πρωί και που μπορούν να μας ξυπνήσουν σε χρόνο- ρεκόρ!

1. Δημητριακά ολικής άλεσης

αποτελούν πηγή ενέργειας λόγω των υδατανθράκων, φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σιδήρου που περιέχουν.

2. Εσπεριδοειδή

περιέχουν βιταμίνη C που επίσης μας τονώνει.

3. Γιαούρτι

τα προβιοτικά που περιέχει τονώνουν το και αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας.

4.  Αυγά

κάτι ξέρουν όσοι τα προτιμούν για ! Η πρωτεΐνη τους μας δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα και μας κρατά χορτάτους για περισσότερο διάστημα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε , πρωτεΐνες και χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή και την παραγωγή ενέργειας.

5. .

πρόκειται για μια άριστη πηγή ενέργειας αρκεί το κακάο που περιέχει να είναι σε ποσοστό 70%! Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι και μόνο η μυρωδιά μιας σοκολάτας μπορεί να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα και να αυξήσει την προσοχή μας.

6. Μπανάνα.

επιβραδύνει την πέψη και σταθεροποιεί τα στο αίμα, προσφέροντας στον οργανισμό μας έξτρα ενέργεια.

7. Ένα την ημέρα..

δεν κάνει μόνο τον γιατρό πέρα αλλά και την υπνηλία! Τα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή σταθερής ενέργειας στο σας. Η κατανάλωσή τους ειδικά το πρωί, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειάς σας.

8. Νερό

πίνοντας ένα ποτήρι νερό ο οργανισμός αρχίζει να ξυπνά, καθώς μετά από έναν οκτάωρο ύπνο (κατά μέσο όρο), το σώμα χρειάζεται ενυδάτωση.

9. Πράσινο τσάι

το τσάι περιέχει θεανίνη και καφεΐνη, συνδυασμός που αυξάνει τη δημιουργικότητα, καθώς και το χρόνο αντίδρασης. Λόγω της αλληλεπίδρασης της θεανίνης με συγκεκριμένους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, η ενέργεια που θα σας χαρίσει το τσάι δεν θα σας προκαλέσει τρέμουλο, όπως συχνά προκαλεί ο καφές, αντίθετα θα σας θέσει σε εγρήγορση, ενώ θα διατηρήσετε την ηρεμία σας για να συνεχίσετε τη δουλειά σας.

10. Αμύγδαλα

τα αμύγδαλα μάς παρέχουν ενέργεια μέσα από το μίγμα λιπαρών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης που περιέχουν.

mama365.gr , www.newsitamea.gr

Source

Related Posts