Οι πρώτες μέρες σε μια σχέση είναι γεμάτες ενθουσιασμό, πολλά μηνύματα, ατελείωτα τηλεφωνήματα, ραντεβού σε όμορφα μέρη και αγωνία για να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και να καταλάβεις πόσο ταιριάζετε. Και ενώ για αρκετά ζευγάρια το στάδιο αυτό εξελίσσεται σε μία σταθερή σχέση που διαρκεί για πάντα, πολλές φορές, έπειτα από λίγο, το ενδιαφέρον χάνεται και έτσι επέρχεται ο χωρισμός.

Το χρονικό διάστημα δεν είναι δεδομένο, καθώς μπορεί να συμβεί στον πρώτο μήνα ή έπειτα από πολλά χρόνια. Μπορεί να συμβεί αμέσως μόλις ο ενθουσιασμός σβήσει ή λίγο καιρό μετά και ενώ η σχέση έχει προχωρήσει. Μπορεί να καταλάβατε ότι δεν ενδιαφέρεστε πια για το άτομο που έχετε απέναντί σας ή ότι δεν θέλετε να επενδύσετε περισσότερο σε αυτή τη σχέση. Και το γεγονός πως δεν είστε πια ερωτευμένη δεν σημαίνει ότι σας τελείωσε και η αγάπη. Ίσα ίσα, αγαπάτε το άλλο πρόσωπο, αλλά πλέον δεν νιώθετε αυτή τη «σπίθα» όταν είστε μαζί του. Επίσης, μπορεί να αγαπάτε κάποιον, αλλά να συνειδητοποιήσατε πως δεν κάνετε και τον καλύτερο συνδυασμό ως άνθρωποι.

«Είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις μια σχέση στην οποία έχεις επενδύσει χρόνο και κόπο. Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη δικαιολογία για να μείνουν, ακόμα κι αν δεν είναι ευτυχισμένοι», λέει η ψυχοθεραπεύτρια με έδρα το Σικάγο, Alyssa Arnol.

Αν παρατηρήσετε, όμως, κάποιο από τα παρακάτω 10 σημάδια και, παρά τις προσπάθειες για αλλαγή, η κατάσταση δεν βελτιωθεί τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να συνεχίσετε τη ζωή σας σε άλλα μονοπάτια.

Δεν απολαμβάνετε τον χρόνο που περνάτε μαζί

Θυμάστε όταν ακόμα και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ήταν κάτι πολύ διασκεδαστικό και όμορφο; Μια εμπειρία που λαχταρούσατε να μοιραστείτε με το ταίρι σας; «Η “καρδιά” κάθε σχέσης είναι τα μέλη της να απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν παρέα, χωρίς να έχει σημασία πού βρίσκονται και τι κάνουν», λέει η σύμβουλος σχέσεων και γάμου, Heidi McBain. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να βαριέται συνέχεια και να δυσανασχετεί που βρίσκεται στο πλευρό του άλλου, ίσως θα έπρεπε να αναζητήσετε τι συμβαίνει.

Χάθηκε η επικοινωνία

Μέχρι πριν λίγο καιρό λέγατε στον σύντροφό σας τα πάντα. Συζητούσατε για ώρες και για οποιοδήποτε θέμα. Πλέον, όχι μόνο δεν μιλάτε μεταξύ σας, μα δεν θέλετε ούτε να ξεκινήσετε κουβέντα. Αν η επικοινωνία σας έχει χαθεί και δεν σκοπεύετε να κάνετε κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Συγκρίνετε τη σχέση σας με άλλους

Δεν είναι κακό να σχολιάζετε τη σχέση μιας φίλης για να τονίσετε το πόσο ευτυχισμένη δείχνει ή για να εμπνευστείτε για τη δική σας. Όταν, όμως, αυτό φτάνει σε υπερβολικά σημεία και σας προκαλεί ζήλια ή σας βάζει στο «τριπάκι» να συγκρίνεστε, σημαινει πως κάτι λείπει από τη δική σας σχέση και χρειάζεται να το ανακαλύψετε.

Το μέλλον σας αφήνει αδιάφορη

Όταν βρίσκεστε σε μια υγιή σχέση, στην οποία περνάτε καλά και έχετε σωστή επικοινωνία, τότε αναπόφευκτα σκέφτεστε το μέλλον. Όχι απαραίτητα τον γάμο και τα παιδιά, αλλά τη συγκατοίκηση ή τις κοινές εμπειρίες, όπως τα ταξίδια. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει, ίσως τα συναισθήματά σας να μην είναι και τόσο δυνατά, τελικά.

Το σεξ έχει ελλατωθεί

Πολύ! Είναι φυσιολογικό να μειώνεται με τον καιρό η συχνότητα που κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας, ειδικά όταν οι υποχρεώσεις και τα άγχη αυξάνονται. Αν, όμως, οι ερωτικές συνευρέσεις είναι λίγες έως και ανύπαρκτες, καλό θα ήταν να συνεχίσετε τη ζωή σας χωρίς αυτόν τον άνθρωπο.

Αποφεύγετε κάθε μορφή τρυφερότητας

Και απομακρύνεστε όταν ο άλλος σας πλησιάζει. Όπως και το σεξ έτσι και οι τρυφερές στιγμές δεν είναι συνεχείς σε μια σχέση. Σίγουρα, θα υπάρξουν μέρες που δεν θα καθίσετε αγκαλιά στον καναπέ. Σε περίπτωση όμως που δεν αγκαλιάζεστε καθόλου, δεν αγγίζετε ο ένας τον άλλο ή σε κάθε κίνηση του συντρόφου σας να έρθει πιο κοντά σας απομακρύνεστε, τα πράγματα δεν θα έχουν ευχάριστη κατάληξη για τη σχέση.

Ακόμα και οι καβγάδες σάς αφήνουν αδιάφορη

Πλεόν δεν έχετε όρεξη ούτε να αντιμιλήσετε στον άλλο. Αδιαφορείτε και απαξιείτε για όσα σας λέει. Δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω για να καταλάβετε ότι «σας τελείωσε».

Ξεχνάτε τι σας είπαν

Ακόμα και τα πιο σημαντικά. Αυτό συμβαίνει επειδή ακριβώς αδιαφορείτε για όσα σας λέει το ταίρι σας. Δεν σας νοιάζει ποια είναι τα όνειρά του ή τι προβλήματα έχει στη δουλειά του. Ενδιαφέρεστε μόνο για εσάς, σε σημείο να μην το ακούτε όταν σας μιλάει.

Αναζητάτε αλλού το χαμένο ενδιαφέρον

Στην ουσία ψάχνετε αλλού τη «σπίθα» που χάθηκε. Συνομιλείτε (κρυφά) με άλλους ανθρώπους, βγαίνετε με παρέες χωρίς εκείνον. Γενικά «ψάχνεστε» και αυτό δεν μπορεί παρά να δείχνει πως η σχέση σας βαδίζει προς το τέλος της.

Δεν σας λείπει

Οι ερωτευμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να περάσουν πάρα πολλές ώρες μακριά ο ένας από τον άλλον. Εσείς από την άλλη, και μέρες να περάσετε μακριά δεν θα πτοηθείτε. Αν, μάλιστα, νιώσετε και άβολα όταν βρεθείτε ξανά μαζί με τον σύντροφό σας, ε ναι, τότε ξέρετε πως πια δεν είστε ερωτευμένη.

marieclaire.gr

Related Posts