Δεν υποσχέθηκε μόνο να κάνει απεργία πείνας στην Ευρωβουλή για τη Μονή της Χώρας η Βίκυ Φλέσσα. Δεσμεύτηκε πως θα κάνει τα πάντα για να γαλουχήσει νέους φιλέλληνες, από ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά φεστιβάλ μέχρι ευρωπαϊκούς δρόμους του κρασιού. Και κυρίως, θα δώσει το είναι της σαν εκπρόσωπός μας «για ν’ αναγνωριστεί επίσημα η ελληνική γλώσσα ως παγκόσμια». Κρίμα που την έχουν χάσει οι έλληνες λάτρεις της μεταμεσονύχτιας τηλεόρασης και δεν θα την κερδίσουν οι Ευρωπαίοι.

Ελαφρότητα

Ούτε ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν άντεξε την αβάσταχτη ελαφρότητα της σκέψης του Θανάση Οικονόμου κι αναφώνησε «τι είναι αυτά που λέτε; Δηλαδή, φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο;». Εντάξει, κι εγώ αν ήμουν ΝΔ, θα είχα κάνει σημαία τις δηλώσεις του για τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν είναι ακριβές να τον χρεώνει κανείς στον ίδιο τον πρόεδρό του. Γιατί ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των πασοκογενών συριζαίων που γίνονται πάντα αρχηγικότεροι οποιουδήποτε αρχηγού.

Επιδειξίας

«Εχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. (….). Τη μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη». Τάδε έφη για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιώργος Βαρεμένος. Τα παραθέτω ώστε να μη νομίζετε ότι η κόντρα της Νέας Αριστεράς με τους πρώην συντρόφους είναι λιγότερο άγρια από εκείνη της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργασία

Με αφορμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ., το οποίο υπέγραψε μαζί με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ, ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι χαίρεται που θα συμπράξει με το αρμόδιο υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν «αποτελεσματικά όλα τα φαινόμενα παραβατικότητας». Οι γαλάζιοι επικριτές του, αυτοί που τον έβλεπαν να παραδίδει την πρωτεύουσα στους μπαχαλάκηδες, δεν είχαν κάποιο σχόλιο να κάνουν. Καθόλου πρωτότυπο. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, μπορούν να την αγνοούν.

Related Posts