Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή 25 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας από την Αίγυπτο, η οποία συνορεύει με τον παλαιστινιακό θύλακα που βομβαρδίζεται από τον ισραηλινό στρατό μετά την πολυαίμακτη επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Ειδικό αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων παρέδωσε 25 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Το ανθρωπιστικό φορτίο παραδόθηκε ήδη σε εκπροσώπους του αιγυπτιακού τμήματος της Ερυθράς Ημισελήνου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ενώ θα σταλεί και άλλη ρωσική βοήθεια στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας».

Άγνωστο πότε θα φτάσει το φορτίο στη Γάζα

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε πότε αναμένεται να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους αυτής της μικρής περιοχής όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

Από τις 19 Οκτωβρίου, η Ρωσία, η οποία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους διατηρώντας ταυτόχρονα μακρόχρονες σχέσεις με το Ισραήλ, έχει στείλει επανειλημμένα δεκάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας μέσω της Αιγύπτου.

Ο ΟΗΕ και πολλές διεθνείς ΜΚΟ προειδοποιούν για ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, ζητώντας «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», με τον ισραηλινό στρατό να αρνείται ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Στο Ισραήλ, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε χθες, Πέμπτη, ότι 10.812 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου — ανάμεσά τους 4.412 παιδιά και 2.918 γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts