Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο, επειδή το Ισραήλ αρνείται να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστινίους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

«Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα», σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ, Abu Obeidah, δήλωσε ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

«Μετά την 7η Οκτωβρίου, οι βάρβαροι βομβαρδισμοί της Γάζας από το σιωνιστικό καθεστώς οδήγησαν στην απώλεια περισσότερων από 60 εχθρικών αιχμαλώτων στη Γάζα» σημείωσε «και μετά την έρευνα, 23 από τις σορούς τους εξακολουθούν να αγνοούνται και να βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Και δεν φαίνεται να μπορούμε να τους προσεγγίσουμε».

Ζητούν να παρέμβει ο Νετανιάχου

Έκκληση στα υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα του Ισραήλ απευθύνουν οι συγγενείς των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και από τότε παραμένουν αγνοούμενοι, καθώς πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο στην είσοδο της βάσης HaKirya στο Τελ Αβίβ, δίπλα στην πλατεία των ομήρων.

«Καλούμε τους Νετανιάχου, Γκάλαντ και Γκαντς – οι ζωές των ομήρων είναι στα χέρια σας!», αναφέρουν ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ και δύο υπουργών Άμυνας (του νυν και του πρώην).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγγενείς των ομήρων θα κοιμούνται σε σκηνές μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους.

Related Posts