Τα τείχη στον Πύργο Τριγωνίου στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, βανδάλισαν άγνωστοι, γράφοντας με κόκκινο σπρέι συνθήματα.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok από τον χρήστη tripsanisphotography1974, που γνωστοποίησε το περιστατικό, οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά πάνω στα τείχη του πύργου.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή τουρίστες βρίσκονταν στο σημείο για να δουν τα μνημεία της πόλης.

Δείτε το βίντεο:

@tripsanisphotography1974 πόσο κρίμα😢😢 δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την βεβήλωση του μνημείου που υπέστη εμβληματικός πύργος του τριγωνίου #tripsanisphotography #tripsanis #greektiktok #tiktokgreece #tripsanistiktok #viral #fyp #fy #photoshooting #φωτογραφιση #βεβήλωση #μνημείο #ντροπη #φωτογραφος #φωτογραφια #θεσσαλονικη #θεσσαλονίκη #θεσσαλονικηφωτογραφος ♬ πρωτότυπος ήχος – tripsanis photography 1974

Ο Πύργος του Τριγωνίου

Στη βόρεια άκρη του ανατολικού τείχους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο δεύτερος σημαντικός πύργος της πόλης που χτίστηκε στο τέλος του 15ου αιώνα, σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο με τον Λευκό Πύργο που κατείχε τη νότια άκρη του.

Και τα δύο φρούρια έχουν εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές και μορφολογικές ομοιότητες, με τη διαφορά στον τρόπο που θεμελιώνεται ο πύργος του Τριγωνίου στο κατηφορικό έδαφος της Άνω Πόλης.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο κυκλικός πύργος αντικατέστησε παλιότερο τετράπλευρο πύργο που τον ενσωμάτωσε στη νέα μορφή του. Εκτός από το βυζαντινό όνομα, ονομαζόταν και «πύργος της αλύσεως», «Τζιντζιρλή κουλέ» και «Κουσακλή κουλέ».

Related Posts