Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η 75χρονη στην Κρήτη – Άνοιξε η γη και την κατάπιε

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της εξαφάνισης της Σανίκο Τσαούσι, στον Αλικιανό του Πλατανιά Χανίων.

Τα ίχνη της 75χρονης μητέρας επτά παιδιών και γιαγιάς δέκα εννέα εγγονών χάθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, όταν έφυγε από το σπίτι της προκειμένου να επισκεφτεί τον γιο της, που έμενε λίγα μέτρα πιο κάτω, κοντά στο νεκροταφείο του χωριού.

Δεν έφτασε όμως ποτέ. Οι νύφες της που ακολουθούσαν, δεν είδαν το παραμικρό. Τα αίματα όμως που βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου έδωσαν ένδειξη ότι κάποιος διερχόμενος οδηγός την παρέσυρε και την εξαφάνισε.

Η οικογένειά της απευθύνθηκε στο κοινό ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της.

«Με πάρα πολύ κόπο βρήκαμε υλικό από την κάμερα ασφαλείας που δείχνει για τελευταία φορά ζωντανή την πεθερά μου και ήταν κάτι που το ήθελα, γιατί είναι το τελευταίο πράγμα που έχουμε», ανέφερε η νύφη της στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Στο υλικό αυτό που κατάφερε να βρει, είδε την κίνηση των αυτοκινήτων. Ποιοι πέρασαν από το σημείο την στιγμή που και η πεθερά της βρισκόταν εκεί;

«Ξέρουμε σίγουρα ότι το ένα από τα αυτοκίνητα ανήκει σε έναν εργάτη, ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα τα Χριστούγεννα και αυτό πάρα πολύ μας παραξένεψε, γιατί ήταν στο χώρο του νεκροταφείου εκείνη την ημέρα. Μόνος του είπε ότι είδε την πεθερά μου, ότι της είπε ‘’καλημέρα’’,  ότι βγήκε μόνος του να ψάξει να τη βρει και ξαφνικά ούτε μιλούσε, ούτε ήθελε να μας δώσει κάτι παραπάνω. Ένας άλλος κύριος που μένει εκεί κοντά που βρέθηκαν τα αίματα, ούτε αυτός την είδε και το επόμενο αυτοκίνητο που είδαμε να πηγαίνει μια- δυο φορές πάνω, ήταν του ιερέα».

Το βίντεο ντοκουμέντο

Λίγα λεπτά μετά τις 7:00 και μισή ένα μπορντό όχημα στρίβει  στον δρόμο του νεκροταφείου του χωριού. Ανήκει στο Τσέχο εργάτη που μένει για χρόνια στην περιοχή. Σε αυτόν και την ομοεθνή σύντροφό του έχει αναθέσει ο ιερέας τον καθαρισμό του νεκροταφείου και εκεί κατευθύνονται.

Λίγο αργότερα και ενώ το ρολόι δείχνει τέσσερα λεπτά πριν τις 8:00, το δρόμο του νεκροταφείου παίρνει ένα ακόμη γκρι όχημα ενώ στο δρόμο διακρίνονται μαθητές  που πηγαίνουν στο σχολείο. Ανήκει στον ιερέα του χωριού που κατά δήλωση του στην εκπομπή πηγαίνει να δώσει οδηγίες στους εργάτες.

Αυτές είναι οι τελευταίες κινήσεις της άτυχης γυναίκας. Φτάνει στην διασταύρωση. Αφήνει μια σακούλα στο κάδο απορριμμάτων. Κατευθύνεται προς το σπίτι του μεγάλου της γιού που βρίσκεται λίγο πάνω από το νεκροταφείο. Με αργό βηματισμό διασχίζει τον επαρχιακό δρόμο και μπαίνει στο απέναντι στενό που οδηγεί στο κοιμητήριο του χωριού. Είναι η τελευταία της εικόνα πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης, δευτερόλεπτα πριν τις 8:00 εκείνου του πρωινού.

Το βίντεο ντοκουμέντο είναι στο μικροσκόπιο της ασφάλειας Χανίων και αποτελεί ενδεχομένως το κλειδί του γρίφου.

Ο χρόνος που ακολουθεί, κυλά αργά. Κάθε καρέ της εικόνας, έχει σημασία. Ένα όχημα βγαίνει από τον δρόμο του νεκροταφείου. Ο ιδιοκτήτης του ταυτοποιείται. Είναι κάτοικος. Έχει το σπίτι του στο ίδιο στενό. Δηλώνει πως δεν θυμάται ή δεν πρόσεξε τη γυναίκα.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με την οδηγό του επόμενου οχήματος που ακολουθεί με διαφορά 40 δευτερολέπτων. Η ιδιοκτήτρια αυτού του μαύρου τζιπ μεταφέρει τα παιδιά της στο σχολείο. Το «Τούνελ» την εντόπισε και περιγράφει τι είδε στον τηλεοπτικό φακό.

Η οδηγός του επόμενου οχήματος παρότι βγαίνει ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα από το ίδιο στενό δεν πρόσεξε την Σανίκο Τσαούσι.

Στο επόμενο απόσπασμα του βιντεοληπτικού υλικού καταγράφονται οι δύο κόρες της να περνούν με τη σειρά τους το δρόμο έξι λεπτά μετά την αγνοουμένη. Πιστεύουν ότι θα προλάβουν την μητέρα τους που προπορεύεται καθώς περπατά αργά. Δεν την βλέπουν πουθενά και αρχίζουν να την αναζητούν.

Στις 8:30 το όχημα του ιερέα διακρίνεται να φεύγει από το νεκροταφείο για να επιστρέψει μία ώρα και 40 λεπτά αργότερα στις 10 και 10 περίπου.

Ο ιερέας δηλώνει στο «Τούνελ» και την Ευαγγελία Μαρινάκη πως επέστρεψε  να δει αν τελείωσαν ο Τσέχος εργάτης και η σύντροφος του τις δουλείες που του είχε αναθέσει. Δεν τους βρήκε πουθενά γιατί είχαν φύγει.

Οι επόμενες εικόνες προκαλούν εύλογες απορίες. Στις 10:30 η κάμερα ασφαλείας καταγράφει το όχημα του ιερέα να φεύγει. Τον ακολουθεί ένα όχημα ίδιο ακριβώς με αυτό του Τσέχου εργάτη.

Το βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το «Τούνελ» είναι στο μικροσκόπιο της ασφάλειας Χανίων και αποτελεί ενδεχομένως το κλειδί του γρίφου.

Related Posts