Υγεία

Αυτό το ρόφημα μειώνει τη χοληστερόλη, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και αποτοξινώνει τον οργανισμό

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, περίπου το 39 τοις εκατό των ενηλίκων έχουν προβλήματα που σχετίζονται με τη χοληστερόλη. Ωστόσο 2 τρόφιμα βρίσκονται στην κουζίνα μας που μπορούν να κάνουν θαύματα στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Απολαύστε τα σε ένα μοναδικό ρόφημα.

Η αύξηση του καθιστικού τρόπου ζωής, η ανθυγιεινή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα και οι γενετικές προδιαθέσεις συμβάλλουν σε προβλήματα χοληστερόλης.

Η περίσσεια χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL) μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες, σχηματίζοντας πλάκες που οδηγούν σε αθηροσκλήρωση και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ενώ οι τροποποιήσεις του τρόπου ζωής, όπως η τακτική άσκηση και η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης και στην άμβλυνση της αυξανόμενης απειλής αυτού του διαδεδομένου προβλήματος υγείας, πολλά τρόφιμα βρίσκονται στην κουζίνα μας που μπορούν να κάνουν θαύματα στη μείωση της κακής χοληστερίνης.

Μιλάμε για το ρόλο των μπαχαρικών στη βελτίωση της υγείας μας, ιδιαίτερα της τριγωνέλλας και της κανέλας. Διαβάστε περισσότερα για το πώς αυτά τα δύο μπαχαρικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Οι σπόροι της τρυγωνέλλας περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, ενώ η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Μαζί, δημιουργούν ένα συνεργιστικό αποτέλεσμα, ενισχύοντας το ένα τις ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης του άλλου.

Η τρυγωνέλλα βοηθά στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και η κανέλα ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας την πιθανή αύξηση της χοληστερόλης. Η ενσωμάτωση αυτών των μπαχαρικών στη διατροφή σας, είτε μέσω τσαγιού, αφεψημάτων ή μαγειρικών χρήσεων, μπορεί να είναι μια γευστική και αποτελεσματική προσέγγιση για την προώθηση της καρδιαγγειακής ευεξίας με την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης.

Για τον έλεγχο της υψηλής χοληστερόλης, η κατανάλωση τσαγιού από τριγωνέλλα και κανέλα είναι ευεργετική. Η κατανάλωση του ροφήματος αυτού βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Για να προετοιμάσετε το ρόφημα κανέλας και τριγωνέλλας, μουλιάστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας σε νερό κάθε βράδυ.

Το βράζετε καλά το πρωί και προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Αφού βράσει καλά, το φιλτράρετε και το πιείτε σαν τσάι. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για να αυξήσετε τη γλυκήτητα. Η κατανάλωση νερού τριγωνέλλας και κανέλας είναι πολύ ευεργετική για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Source

Related Posts