Το κλειδί ίσως κρύβεται στην ώρα που ζυγίζεστε.

Οι γιατροί μας επισημαίνουν την καλύτερη ώρα για να ζυγίζεστε – το πρωί – ενώ τονίζουν τη σημασία που έχει να είσαστε συνεπείς στην ώρα που πατάτε πάνω στη ζυγαριά.

«Το βάρος μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, επομένως, είναι καλό να επιλέγετε την ίδια ώρα κάθε μέρα για να ζυγίζεστε», είπε στο Parade αυτή την εβδομάδα ο Δρ Mert Erogul, κλινικός καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο SUNY Downstate.

Οι μικρές διακυμάνσεις του βάρους μεταξύ του πρωινού και του βραδινού μπορεί να αποδοθούν στα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που εκτελούνται και στις κενώσεις του εντέρου.

Οι άνθρωποι τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο, όταν ξυπνούν, επειδή η αναπνοή και ο ιδρώτας καθώς κοιμούνται προκαλούν απώλεια υγρών. Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ενήλικες καίνε περίπου 50 θερμίδες την ώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Όταν ξυπνάτε το πρωί, είστε αφυδατωμένοι επειδή δεν έχετε πιει υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έπειτα, πηγαίνετε στην τουαλέτα και απομακρύνονται τα υγρά από το σώμα σας», εξήγησε στο Parade ο Δρ Neil Floch, βαριατρικός χειρουργός στο νοσοκομείο Greenwich στο Κονέκτικατ. «Εάν έχετε κένωση, θα μπορούσατε να χάσετε έως ένα κιλό από αυτό. Έτσι, αυτή είναι η στιγμή που θα έχετε το χαμηλότερο βάρος σας».

«Στη συνέχεια, μόλις ντυθείτε, φάτε πρωινό και πιείτε κάτι, το βάρος σας θα αυξηθεί ελαφρώς», πρόσθεσε. Η συμβουλή των γιατρών έρχεται καθώς η απώλεια βάρους κατέχει την τέταρτη θέση σε έρευνα του Forbes Health/OnePoll σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβαν οι συμμετέχοντες για τις αλλαγές που ήθελαν να υιοθετήσουν και τους στόχους το 2024.

Το 33,8% από τους 1.000 Αμερικανούς ενήλικες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι θέλουν να χάσουν βάρος — ενώ το 48% έθεσε ως στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Το 38% στοχεύει να διορθώσει τα οικονομικά του και το 36% αναζητά καλύτερη ψυχική υγεία.

Όλο αυτό το διάστημα, η κρίση παχυσαρκίας στην Αμερική μαίνεται. Σχεδόν το 42% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκοι, σύμφωνα με στοιχεία του 2020.

Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και αρκετών τύπων καρκίνου.

Ο Erogul λέει ότι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να προσπαθούν να χάνουν 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα. «Οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων συνδέονται με μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, αλλά καμία διαφορά μακροπρόθεσμα», είπε.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Source

Related Posts