Ελλάδα

«Αυγή»: Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της καθημερινή έκδοσης – Τι λέει η διοίκηση της εταιρείας

Στην άμεση αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» προχώρησαν το ΔΣ της εταιρείας που την εκδίδει και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετική ανακοίνωση προς τους εργαζομένους της.

Η ψυχρολουσία για τους εργαζομένους της ιστορικής εφημερίδας αλλά και του αναγνωστικού κοινού είναι δεδομένη με την ΕΣΗΕΑ «να διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας» και τη διοίκηση της εφημερίδας να επικαλείται για την απόφαση που ελήφθη τον «οικονομικό εξορθολογισμό με «δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας».

Τα δυσάρεστα νέα στους εργαζομένους μετέφερε ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης σε μια κίνηση που έρχεται μερικούς μήνες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Left.gr, και τις ενδοεταιρικές αλλαγές στον «91.4 Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

Η διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ

«Αυτός ο »ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ και ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους» ενώ παράλληλα δηλώνει ότι «θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Θα παρουσιαστεί πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου

Το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. της εταιρείας που έλαβαν την απόφαση για «λουκέτο» στο ημερήσιο φύλλο προανήγγειλαν μοντέλο εξυγίανσης τόσο για το έντυπο όσο και για τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα γίνουν απολύσεις σε πρώτη φάση.

Σε ανακοίνωση του ΔΣ αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη καθώς οι πωλήσεις δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως και γίνεται λόγος για αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr».

Το διοικητικό συμβούλιο «θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας» και απευθύνεται κάλεσμα στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας «να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Related Posts