Υγεία

Απώλεια βάρους: Πόσο καφέ πρέπει να πίνετε για να αδυνατίσετε – Μπορεί να μειώσει το λίπος λένε οι ειδικοί

Η δίαιτα και η άσκηση μπορεί να είναι πάντα ο πυρήνας οποιασδήποτε επιτυχημένης στρατηγικής αδυνατίσματος, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένα εργαλείο στην καταπολέμηση του λίπους και την απώλεια βάρους που δεν απαιτεί καθόλου… άρση βαρών.

Ανάλογα φυσικά με το μέγεθος της αγαπημένης σας κούπα καφέ μπορεί το αγαπημένο σας ρόφημα να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε στην απώλεια βάρους.

Δεν είναι μυστικό ότι η καφεΐνη μπορεί να είναι το κλειδί στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους, αλλά πόσα χρειάζεστε κάθε μέρα για να χάσετε τα κιλά;

Οι Tammy Lakatos Shames, RD, CDN, CFT και Lyssie Lakatos, RD, CDN, CFT, επίσης γνωστές ως The Nutrition Twins®, ανέφεραν ότι 200 έως 400 mg πρέπει να είναι η κατευθυντήρια γραμμή, ανάλογα με τα κιλά σας και αυτό ισοδυναμεί με δύο έως πέντε φλιτζάνια.

Αυτό συμφωνεί με μια μελέτη από το Harvard’s T.H. Chan School of Public Health, το οποίο έδειξε ότι τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώσουν το σωματικό λίπος κατά περίπου 4%.

«Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει θερμογόνο δράση και μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες», είπαν σε δημοσιογράφο οι δύο γυναίκες. «Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ΔΜΣ, του σωματικού βάρους και του σωματικού λίπους. Ο καφές μπορεί επίσης να περιορίσει την όρεξη και να μειώσει την πείνα».

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ πριν από το γεύμα μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνετε στο επόμενο γεύμα, ακόμα κι αν πίνετε τον καφέ έως και τέσσερις ώρες πριν από το γεύμα. Ο καφές περιέχει επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την καύση λίπους και μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης των υδατανθράκων.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεπερνάτε το μέτρο στην κατανάλωση καφέ και να προσέχετε τους καφέδες που έχουν πολύ ζάχαρη ή κρέμα.«Προσέξτε ότι προσθέτοντας κρέμα, πλήρες γάλα ή ζάχαρη στον καφέ, μπορείτε εύκολα να αντισταθμίσετε τις θερμίδες που καίτε από τον καφέ», εξήγησαν οι δίδυμες.
Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά αν προστεθεί ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αυτό αναιρεί το όφελος.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Source

Related Posts