Με την υπουργό Εργασίας κ. Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε ο Λαρισαίος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος όπου και έγινε δεκτό το αίτημα εξαίρεσης των επιχειρήσεων από το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Αναλυτικά: 

“Ύστερα από την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος, με την Υπουργό Εργασίας κα Νίκη Κεραμέως και αφού κατέθεσε την ερμηνεία της από 21.6.2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, από το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας μας, έγινε δεκτό το αίτημα της εξαίρεσης των επιχειρήσεών μας από την υποχρεωτικότητα του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας από 1.7.2024 και θα ενταχθεί στην υποχρεωτικότητα, όταν θα εφαρμοστεί στην εστίαση.

Συγκεκριμένα: Από 1.7.2024 που ισχύει η υποχρέωση του μέτρου της ψηφιακής κάρτας σύμφωνα και με την από 21.6.2024 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, σας ενημερώνουμε ότι τα αρτοποιεία- ζαχαροπλαστεία απαλλάσσονται σήμερα της υποχρεωτικότητας αυτής, η οποία θα ισχύσει όταν στο μέτρο αυτό θα ενταχθεί ο κλάδος της εστίασης με την κάτωθι προϋπόθεση:

Υποχρέωση όλων των συναδέλφων είναι να κάνουν αίτηση προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας όπου θα αναγράφεται το ΑΦΜ της επιχείρησης προκειμένου να ενημερωθεί το ΕΡΓΑΝΗ και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ΑΠΑΛΛΑΓΗ σας.

Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με τα τηλ 210 5236086 και 210 5228214 ( γραφεία ΟΑΕ) για να τους ενημερώσουμε για την σύνταξη της αίτησης αλλά και την δυνατότητα τους να κατατεθεί ομαδικά η αίτηση από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, γνωστοποιώντας το ΑΦΜ και τα στοιχεία της επιχείρησης (π.χ. επωνυμία, είδος επιχείρησης, ΑΦΜ επιχείρησης)”.

Related Posts