Σε βραχώδη περιοχή του Παρνασσού εγκλωβίστηκε ένας 35χρονος το απόγευμα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου που είχε βγει για περίπατο στην περιοχή.

Ο 35χρονος ενημέρωσε την πυροσβεστική, δίνοντας το στίγμα του και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε περίπου στις 06:00 της Κυριακής.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τον 35χρονο

Σύμφωνα με το lamiareport, τέσσερις άνδρες από την Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ένας από το ΠΚ Πολυδρόσου, κατάφεραν με σχοινιά να φτάσουν στον εγκλωβισμένο άνδρα περίπου στις 20:00, ωστόσο ο απεγκλωβισμός του ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος να γίνει από το ίδιο σημείο μέσα στη νύχτα.

Μέχρι τις 22:00 οι πυροσβέστες έψαχναν το κατάλληλο μονοπάτι ώστε να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, όμως, επρόκειτο για ένα εξαιρετικά δύσβατο κομμάτι ανάμεσα σε γκρεμούς τουλάχιστον 500 μέτρων και μακριά από το μονοπάτι της Νεραϊδοσπηλιάς.

Η εμπειρία των διασωστών έδωσε τη λύση

Τελικά, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η εμπειρία και ο κατάλληλος εξοπλισμός των διασωστών είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τρόπο να περάσουν σε μονοπάτι αλλά χρειάστηκε ακόμη 8 ώρες περπάτημα μέχρι τις 06:00 της Κυριακής για να φτάσουν σε σημείο που προσέγγισαν αυτοκίνητα. Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο ήταν σχεδόν μία ώρα οδήγηση μακριά από εκείνο που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.

Ο 35χρονος τελικώς διεσώθη χωρίς να φέρει τραύματα.

Related Posts