Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη-διαδηλωτή στην περιοχή των Αμπελοκήπων το βράδυ της Κυριακής (29/1), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό όπως σημειώνεται καταγράφηκε σε βίντεο και δείχνει τον έναν από τους δύο ένστολους να χτυπά επανειλημμένως  με γροθιές τον άντρα ενώ βρίσκεται στο έδαφος, με τον συνάδερλό του να παρατηρεί απαθής χωρίς να προσπαθεί να αποτρέψει ή να σταματήσει τη βίαιη πράξη.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν την επίθεση, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση περίπου 80 ατόμων του ακροδεξιού χώρου για την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, ενώ στη συνέχεια προγραμματίστηκε αντισυγκέντρωση από συλλογικότητες.

Λίγο αργότερα και πριν τις 7 το απόγευμα σημειώθηκε επίθεση με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Μαβίλη. Για το συμβάν συνελήφθησαν 16 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο Ειδικοί Φρουροί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικό, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο και αφορά άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη – διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης και δέσμευσής του, βραδινές ώρες της 28-01-2024 στους Αμπελόκηπους Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση, ενώ ο έτερος συλληφθείς παρακολουθούσε χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια αποτροπής ή διακοπής της αξιόποινης πράξης. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Related Posts