Εκτός από την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το εσωκομματικό ενδιαφέρον στρέφεται στην ερχόμενη Δευτέρα. Οχι για το περιεχόμενο και τις τοποθετήσεις που αναμένονται στο προγραμματισμένο για εκείνη τη μέρα, την 1η Ιουλίου, Υπουργικό Συμβούλιο στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για την πρώτη, μετεκλογικά, κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο μακεδόνας και ο μεσσήνιος πολιτικός δεν μίλησαν στην προεκλογική περίοδο (στο συνέδριο του κόμματος είχαν δώσει σιωπηλό «παρών»), αλλά πλέον ετοιμάζουν πολιτικές τοποθετήσεις (στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο) με προδιαγεγραμμένες αναφορές στο ευρωπαϊκό και στο εγχώριο σκηνικό.

Καραμανλής και Σαμαράς βρέθηκαν σε συνεννόηση τις προηγούμενες ημέρες, δεδομένων των πανομοιότυπων ανακοινώσεων που εξέδωσαν τα γραφεία τους για την επικείμενη παρέμβασή τους. Πρώτος αναμένεται στο βήμα ο Σαμαράς, ο οποίος ήδη έχει εκφράσει ευθέως τις διαφωνίες του με πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη (από την ελληνοτουρκική προσέγγιση έως τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και άξονες του Μεταναστευτικού), και θα ακολουθήσει ο Καραμανλής με αναμενόμενες νέες βολές του για ευρωπαϊκά θέματα, τα ελληνοτουρκικά και τα βαλκανικά.

Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου στην «είδηση» της κοινής εμφάνισης και των παρεμβάσεων των δύο πρώην πρωθυπουργών είναι ενδεικτική της πρόθεσής του να μην υπάρξει ένας κύκλος «διαρροών» με αιχμές μετά τη λήξη της εκδήλωσης. «Η ΝΔ ιστορικά τα έχει λύσει αυτά, τα έχει λύσει με τον διάλογο, με τις απόψεις οι οποίες ακούγονται, καμιά φορά είναι και διαφορετικές, και τα έχει λύσει με έναν μόνο γνώμονα, αυτό που είχε πει ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «για μας η λέξη – κλειδί είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών».

Related Posts