Δεν κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες της χώρας. Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από την Ήπειρο ως τη Λέσβο, ενισχύουν τα μπλόκα τους, πραγματοποιούν πορείες με τα τρακτέρ τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζοντας έτσι να διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) οι αγρότες της Αιγιάλειας πραγματοποίησαν κινητοποίηση με αγροτικά οχήματα στη γέφυρα Σελινούντα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο Αίγιο και διαμαρτυρήθηκαν για το αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το αγροτικό πετρέλαιο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, Η συμμετοχή των συναδέλφων είναι ικανοποιητική. Και αύριο το βράδυ θα βρισκόμαστε εδώ. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας καλύπτουν σε καμία περίπτωση. Θέλουμε άμεσα μέτρα στήριξης, όπως μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις των ζημιών στο 100% από τον ΕΛΓΑ. Καλούμε τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα μας γιατί είναι αγώνας που γίνεται όχι μόνο για εμάς αλλά και για την τοπική κοινωνία και οικονομία», δήλωσε σχετικά στο aigiovoice ο πρόεδρος των αγροτών της Αιγιάλειας, Γιάννης Μποδιώτης.

Μπλόκο αγροτών στη γέφυρα του Σελινούντα. Πηγή: aigiovoice

Μπλόκο και στη Λέσβο

Την ίδια ώρα, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά συμμετείχαν στη συγκέντρωση των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στον κόμβο της Λάρσου στην ΕΟ Μυτιλήνης – Καλλονής, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Εκ μέρους των αγροτών μίλησε ο Στρατής Κόμβος, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα.

«Το κόστος διαβίωσής μας και το κόστος παραγωγής είναι αυτά που μας βασανίζουν και αυτά που θα μας αφανίσουν. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουμε. Θέλουμε και πρέπει να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόμβος.

Related Posts