Αγροτική καλύβα στην Ζάκυνθο είχε μετατραπεί σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη με εκρηκτικές ύλες και όπλα!

20

Στο μίνι «καζίνο» βρέθηκαν τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 105 μέτρων

Όχι μόνο είχε μετατρέψει σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη την καλύβα του, αλλά έκρυβε μέσα και εκρηκτικές ύλες άγνωστης προέλευσης.

Ο λόγος για έναν άνδρα στην Ζάκυνθο, που χρησιμοποιούσε την αγροτική του καλύβα ως άντρο παράνομου τζόγου, γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του τμήματος Αλυκών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν έφοδο το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έπιασαν στα πράσα εννέα άτομα που έπαιζαν το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι «Θανάσης». Μάλιστα, εκτός από τις συνολικά 12 τράπουλες που βρήκαν πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, κατέσχεσαν και χρηματικό ποσό ύψους 3.225 ευρώ!

Όμως, η επιχείρηση πήρε άλλη τροπή, όταν στο καλύβι βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες και συγκεκριμένα τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 105 μέτρων. Η προέλευσή τους ερευνάται, όπως και πού θα το χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης. Παράλληλα, σε όχημα του ενός χαρτοπαίκτη βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια κατοχής, που κατασχέθηκε μαζί με τέσσερα φυσίγγια.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων και μη τήρηση των μέτρων διασποράς του κορονοϊού. Και οι εννέα «χρεώθηκαν» με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, ενώ στους οκτώ επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιορισμών μετακίνησης.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της καλύβας που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και όπλων, όπως και ο κάτοχος της καραμπίνας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.