Γυναίκα στην Ολλανδία με αυτισμό άφησε την τελευταίο τη πνοή στο σπίτι της από υποβοηθούμενη αυτοκτονία, έχοντας δίπλα της τους γονείς και τον καλύτερο φίλο της, έχοντας μοιραστεί νωρίτερα ένα οδυνηρό μήνυμα στους διαδικτυακούς της ακολούθους.

Η Lauren Hoeve, από την Ολλανδία, διαγνώστηκε με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης το 2019.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η μπλόγκερ βιβλίων στο YouTube πάλευε με την ακραία εξάντληση που την άφηνε καθηλωμένη στο κρεβάτι

Άρχισε επίσης να βιώνει αδιαθεσία μετά την άσκηση και ταλαιπωρούνταν με ακραία ναυτία, πόνο και κόπωση, κάτι που περιέγραψε ως «απόλυτο μαρτύριο» στο X.

Το 2022, η Lauren, η οποία είχε επίσης διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), άρχισε να ετοιμάζει το ταξίδι της προς την ευθανασία. Ο υποβοηθούμενος θάνατος είναι νόμιμος στην Ολλανδία τα τελευταία 22 χρόνια.

Η απόφαση για ευθανασία

Στο ιστολόγιό της η Lauren εξήγησε πώς ο παθολόγος τής είπε ότι σεβόταν την επιθυμία της για ευθανασία, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος λόγω των ψυχολογικών της καταστάσεων. Μετά από αυτό, η Lauren μπήκε σε λίστα αναμονής για ραντεβού με ειδικό στην ευθανασία, το οποίο πήρε περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο λόγω της πανδημίας.

Τον Απρίλιο του 2023, συναντήθηκε με διάφορους γιατρούς, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν «ψυχικά ικανή» να λάβει την απόφαση για ευθανασία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Lauren δήλωσε στους 7.800 ακολούθους της στο Χ: «Η τελευταία μου μέρα θα είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Η ευθανασία θα γίνει μεταξύ 1:30 και 2:30 μ.μ.».

Η τελευταία της ανάρτηση:

Έγραψε στο blog της: «Επέλεξα να δημοσιοποιήσω την ημερομηνία και την ώρα, επειδή όλοι σας περιμένατε με τόση αγωνία αυτή τη στιγμή μαζί μου. Ξέρω από εμπειρία πόσο υποστηρικτικό μπορεί να είναι να γνωρίζετε πότε θα συμβεί, ώστε να μπορείτε να το σκεφτείτε για λίγο ή να ανάψετε ένα κερί αν θέλετε».

Στις 27 Ιανουαρίου, η Lauren απεβίωσε στο σπίτι της, αφού μοιράστηκε ένα meme.

Έγραψε: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου tweet. Σας ευχαριστώ για την αγάπη. Πάω να ξεκουραστώ λίγο ακόμα και να είμαι με τους αγαπημένους μου. Απολαύστε ένα τελευταίο νοσηρό meme από εμένα».

Στη συνέχεια δημοσίευσε ένα μιμίδιο με ένα νήπιο που φοράει γυαλιά ηλίου και σηκώνει τον αντίχειρα στην κάμερα, ενώ ένας γιατρός χαμογελάει δίπλα τους, με τη λεζάντα: «Εγώ ενώ κάνω ευθανασία».

Related Posts