Ελλάδα

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Παιδικός φίλος της κόρης του θύματος ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 63χρονης

Απίστευτο θράσος είχε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα,  ο οποίος ήταν παιδικός φίλος της κόρης του θύματος. Επί μέρες μετά το στυγερό έγκλημα που είχε διαπράξει, έπαιζε θέατρο, κάνοντας τον θλιμμένο. Βρισκόταν στο πλευρό της φίλης του, δήθεν για να της συμπαρασταθεί, όμως την πραγματικότητα ήθελε να μαθαίνει πληροφορίες για την πορεία των ερευνών.

Μάλιστα ο  37χρονος ήταν το πρώτο άτομο που κάλεσε η κόρη του θύματος για να του πει πως η μητέρα της δολοφονήθηκε και από τα πρώτα άτομα που μπήκαν στο σπίτι, μετά το έγκλημα, για να δουν τι συμβαίνει.

Ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας ομολόγησε την πράξη του

Ομολόγησε σε λίγα λεπτά

Επρόκειτο για ένα άτομο το οποίο πήγαινε στο σπίτι της 63χρονης συνεχώς, γνώριζε ότι τα δεύτερα κλειδιά βρισκόταν κάτω από τη γλάστρα, όπως επίσης και το ωράριο της γυναίκας που πρόσεχε την 63χρονη και την ώρα που θα έφευγε η κόρη για τη δουλειά της.

Η αστυνομία από την αρχή είχε υποψίες ότι πρόκειται για τον 37χρονο καθώς είχαν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα κοντά στην σορό της 63χρονης και δεύτερον είχαν δει από κάμερες ασφαλείας ότι τριγυρνούσε κοντά στο σπίτι.

Όταν εξακρίβωσαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον ταυτοποίησαν, αμέσως οι Αρχές τον προσήγαγαν και ο 37χρονος μέσα σε λίγα λεπτά ομολόγησε την πράξη του.

«Με αναγνώρισε και τη σκότωσα»

Ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι κίνητρό του ήταν να κλέψει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Στο παρελθόν είχε μπλεξίματα με ναρκωτικές ουσίες και είχε συλληφθεί, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε εθιστεί στον τζόγο, σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, και χρωστούσε χρήματα. Ήξερε, σύμφωνα πάντα με τα όσα ομολόγησε, πως, η 63χρονη είχε στο σπίτι χρήματα και πού υπήρχαν.

Ενώ πίστευε ότι η γυναίκα ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι, την είδε μπροστά του και τότε την έριξε από τις σκάλες, καθώς τον αναγνώρισε. Στη συνέχεια  πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τη μαχαίρωσε.

«Με αναγνώρισε και τη σκότωσα» φέρεται να ισχυρίστηκε στους  αστυνομικούς.

Έπαιζε θέατρο

«Υπήρχαν σκέψεις και πληροφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση από την αρχή. Είναι ένας φίλος παιδικός, της οικογένειας. Την επομένη της δολοφονίας ήταν στο σπίτι της 63χρονης. Ο άνθρωπος αυτός δε δίστασε την επομένη της δολοφονίας που αυτός είχε διαπράξει όπως ομολογεί ο ίδιος, πήγε στο σπίτι της κόρης του θύματος και το έπαιζε τεθλιμμένος φίλος», είπε ο δικηγόρος της κόρης του θύματος Θανάσης Τάρτης.

«Το κορίτσι είναι διπλά σοκαρισμένο γιατί δεν είναι μόνο ο θάνατος της μητέρας με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο, είναι και το θέατρο που έπαιζε μπροστά της ο 39χρονος. Απορώ με τον ψυχισμό του. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή του, συνέχισε να έχει τις ίδιες επαφές με την κόρη και με τον σύντροφό της όπως τις είχε και πριν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», σημείωσε.

«Ομολόγησε γιατί βρέθηκε δαχτυλικό του αποτύπωμα στον χώρο που ήταν τα κοσμήματα και επίσης βίντεο από παραπλήσια κάμερα που τον τοποθετεί την ώρα ακριβώς του συμβάντος έξω από το σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητό του. Υποχρεώθηκε να ομολογήσει».

«Χρειάζεται μια προσοχή στην ανάλυση του χαρακτήρα γιατί κινδυνεύουμε γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηρίσουμε την πράξη μη καταλογισθείσα σε αυτόν. (…) Δεν ξέρω πώς κατάφερα να συγκρατήσω χθες την εντολέα μου όταν πλέον και η ίδια πληροφορήθηκε ποιος είναι ο δολοφόνος. Η ίδια μου είπε ότι δε θυμάται να του είπε πού είναι τα λεφτά και δε νομίζει ότι έψαχνε τα λεφτά. Πήγαινε ψάχνοντας για τα κοσμήματα. Στα λεφτά νομίζω ότι έπεσε τυχαία, το ομολογεί ότι πήρε τα χρήματα, πιστεύω όμως ότι δεν πήγε για τα χρήματα, πήγε για τα κοσμήματα», συμπληρώνει.

«Μέσα στην πρώτη βδομάδα είχε ξεκαθαρίσει η υποψία πού στρεφόταν, απλά δεν μπορούσαμε να πούμε», καταλήγει ο κ. Τάρτης.

«Αντιμετώπισε με κυνισμό το περιστατικό – Έχει βυθιστεί στον τζόγο»

Από την πλευρά του, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, σημειώνει:

«Ο ίδιος δηλώνει εθισμένος στον τζόγο και πρέπει να σας πω ότι για τον τζόγο, δυστυχώς εμείς οι ειδικοί της ψυχικής υγείας έχουμε πολύ άσχημες διαπιστώσεις τα τελευταία χρόνια. Οπωσδήποτε μια προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να φέρει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εδώ έχει οπωσδήποτε τον τζόγο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που έχει βυθιστεί στον τζόγο αλλά πιθανότατα έχει και αντικοινωνικά στοιχεία η προσωπικότητα, δηλαδή αυτήν την κυνικότητα του πώς αντιμετώπισε το περιστατικό».

Ο ψυχίατρος σημείωσε πως «ο εθισμός έχει μια βάση και οργανική. Σίγουρα ωστόσο σε ανθρώπους που έχουν μια μικρή προδιάθεση, το να μπουν μέσα σε μια δραστηριότητα η οποία είναι εθιστική, οδηγεί σε αυτήν την εκδήλωση του φαινομένου της εξάρτησης. Υπάρχουν στην προσωπικότητα συστατικά, εκείνων των ανθρώπων που κάνουν αυτά τα εγκλήματα, τα οποία είναι πολύ συγκεκριμένα. Είναι προσωπικότητες που συναντούμε πίσω από τα εγκλήματα όλου αυτού του τύπου που δεν υπάρχει μεταμέλεια, δεν υπάρχει ενσυναίσθηση της εγκληματικής πράξης, δεν υπάρχει καμία διάθεση παραδοχής του κακού. Ο άνθρωπος αυτός που έχει αυτά τα συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας βάζει μπροστά μόνο το όφελός του και το συμφέρον του και αν μπορεί να κρύβεται, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να το πετύχει αυτό, θα το κάνει».

«Από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των υπόπτων»

Για το θέμα και τις κινήσεις της Αστυνομίας μίλησε και ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροείδακος.

«Από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των υπόπτων είχε μπει και ο συγκεκριμένος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος. Υπήρχαν ανακριτικές μέθοδοι, είτε από το στίγμα του κινητού του είτε από την κάμερα, έπρεπε όμως να υπάρχουν και αδιάσειστα στοιχεία όπως είναι το αποτύπωμα που βρέθηκε έτσι ώστε να τον κάνουν να ομολογήσει αμέσως. Γι’ αυτό άφησαν το περιθώριο των ημερών, τον είχαν σε παρακολούθηση και έτσι φτάσαμε στο σημείο όταν προσήχθη, αβίαστα να ομολογήσει.

Σημαντικό είναι να υπάρχει εχεμύθεια. Μια μικρή λεπτομέρεια σε τέτοιες υποθέσεις αν αντιληφθεί ο δράστης, μπορεί να χαλάσει όλη η υπόθεση».

Related Posts