Ελλάδα

Άνω Λιόσια: Ελεύθερος ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα του – Αναβλήθηκε η δίκη

Ελεύθερος αφέθηκε ο 59χρονος που κρατούσε νεκρό για τρεις μήνες μέσα στο σπίτι στα Άνω Λιόσια τον 82χρονο πατέρα του και την περασμένη Παρασκευή έκαψε τη σορό του.

Ο 59χρονος συνελήφθη και σήμερα πέρασε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αυτές της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Δεν χρήζει νοσηλείας

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε προκειμένου να προσκομιστούν η έκθεση νεκροψίας και αποτελέσματα τοξικολογικών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Το περασμένο Σάββατο ο κατηγορούμενος πέρασε από ψυχιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι η ψυχική κατάσταση του άνδρα δεν χρήζει νοσηλείας και ότι αντιθέτως «επιδέχεται ποινικού καταλογισμού».

Έτσι η ποινική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας.

Τι λένε όσοι γνωρίζουν τον 59χρονο

Όπως λένε στο LIVE NEWS άνθρωποι που έβλεπαν πατέρα και γιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο 59χρονος αγαπούσε και έδειχνε να φροντίζει τον ανήμπορο πατέρα του. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, είχαν αντιληφθεί ότι η ψυχολογική του κατάσταση είχε επιβαρυνθεί δραματικά.

«Τον είχα δει και δε μου άρεσε, είχε ξυρίσει το κεφάλι του, μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα».

Ο 59χρονος ήταν μαθηματικός και εργαζόταν σε φροντιστήρια μέχρι το 2021. Το 2022 προσελήφθη ως διοικητικός υπάλληλος στα ΚΕΠ Πετραλώνων με σύμβαση 1 + 1 ετών που έληξε μια μέρα μετά τα περσινά Χριστούγεννα. Από τότε ήταν άνεργος και η ψυχολογική του κατάσταση, φαίνεται να επιβαρύνθηκε δραματικά.

«Βλέπουμε μια πόρτα μισάνοιχτη, λες να έχει μπει τώρα μέσα κανένας και να έχει γίνει τίποτα; Έτσι ξεκινήσαμε τη διαδικασία, μήπως έχει μπει κάποιος μέσα στο σπίτι και έχουν πάθει τίποτα οι άνθρωποι. Για να βλέπεις τώρα ένα καμένο στρώμα και μια μισάνοιχτη πόρτα και κάτι να μυρίζει», αναφέρει γείτονας.

Η κατάσχεση

Το σπίτι που έμεναν πατέρας και γιος είχε κατασχεθεί όπως έλεγαν γείτονές τους, από τράπεζα, με τον νέο ιδιοκτήτη να το επισκέπτεται την περασμένη Τετάρτη, ενώ ήδη ο 82χρονος είχε χάσει την ζωή του τουλάχιστον έναν μηνά πριν από παθολογικά αίτια.

Η έντονη δυσοσμία είχε παραξενέψει τον άνδρα αλλά ο 59χρονος του είπε πως είχε πεθάνει ένα ζώο.

Ο 59χρονος γιος δε δήλωσε τον θάνατο του πατέρα του. Όταν άρχισαν να περνούν οι μέρες, ο ίδιος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις στους συγγενείς που τον ρωτούσαν.

Ο 82χρονος έπασχε από άνοια και ο γιος του, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνήθιζε να κλειδώνει τις πόρτες της μονοκατοικίας, ώστε ο ηλικιωμένος να μη χαθεί στους δρόμους της περιοχής.

Αισθανόταν μοναξιά

«Το παιδί αισθανόταν μια ατελείωτη μοναξιά. Πέρασε στο πανεπιστήμιο, ήταν αριστούχος. Τέλειωσε το πανεπιστήμιο. Δούλευε πάρα πολλά χρόνια σε ένα φροντιστήριο», συμπληρώνει συγγενής του 59χρονου τονίζοντας:

«Εγώ έχω να τον δω πάρα πολύ καιρό, παραπάνω από έναν χρόνο. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν πέρσι και είχε ξυρισμένο το κεφάλι του, είπαμε μόνο δυο κουβέντες. Ήταν ένας ευφυέστατος άνθρωπος, είχε ρητορική ευγλωττία, με πολύ εγωκεντρισμό, δεν είχε καλλιέργεια ψυχής. Όλα αυτά οφείλονται, κατά την γνώμη μου, στην εγκατάλειψη της μητέρας του που ήταν βουλγαρικής καταγωγής. Ένα παιδί μοναχικό, ο πατέρας του δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, με μια μητριά που τον αγαπούσε αλλά δεν μπορούσε ποτέ να αντικαταστήσει τη μητέρα».

Related Posts